четвъртък, 9 юли 2009 г.

Wild

Нямам енергия да пиша за смислени и сериозни неща. Затова ще ви тормозя с музика :)

David Bowie - Wild Is The Wind
Песента е написана през 1957 за филм със същото заглавие. Оригиналът е изпълнен от Johnny Mathis. През 1966 Нина Симон й прави кавър. Същото нещо, но по-късно, правят и David Bowie и George Michael (1976 и 1999). Подробности и за останалите версии - тук. Възползвам се от правото си на силна пристрастност и субективизъм и избирам да пусна версията на Дейвид Бауи.



Bon Jovi - Wild Is The Wind
Заглавието е същото, но песента е съвсем различна. Един от любимите албуми на една от любимите ми групи. Годината е 1988 (малиии, те минали 21 години...). Албумът - New Jersey.



The Troggs - Wild Thing
За първи път е записана от The Wild Ones през 1965, но става известна в изпълнението на The Troggs от 1966. Останалото е история.



Mr. Big - Wild World
Няма да изненадам особено много хора с новината, че оригиналът на Wild World не е на Mr. Big, а на Cat Stevens. Сингъл от албума му Tillerman (1970). Кавърите са адски много, затова няма и да ги изброявам :) Директно минавам на Mr. Big:



Rolling Stones - Wild Horses
Сингъл от албума им Sticky Fingers (1971). Сума ти народ й е правил кавъри. Силно бях изкушена да пусна версията на Chris Cornell, но успях да се въздържа... някак си... :)



Lou Reed - A Walk On The Wild Side
Докато съм в по-минорната част на поста, слагам и Лу Рийд. Мисля, че за него мога да пиша толкова много, че да се получи материал за отделен пост. Затова няма и да опитвам. За любопитните - линкът върху името на Лу Рийд си е за него, а този върху името на песента - за песента. Enjoy:



Steppenwolf - Born To Be Wild
Песента има доста интересна история, която си заслужава човек да се зачете в нея :) Като оставим фактите настрана - особено любимо парче, което винаги успява да ми оправи настроението.



Airbourne - Runnin' Wild
Ново, но много добро. Открих ги съвсем наскоро. Австралийци. Страшни. Парчето е от дебютния им албум Runnin' Wild, издаден през не чак толкова далечната 2007. В описанието на видеото пише, че е feat. Lemmy. За тези, които се чудят какво точно е участието на Леми - кара камион!



Всъщност, първопричината за целия този пост са последните песни :) Но това не означава, че другите не са ми слабост. Някои повече, други по-малко. Ако се сетите за още нещо, което ще се върже в цялата компания - моля, заповядайте. Предложенията са винаги добре дошли.