петък, 9 май 2008 г.

НДК-то на културата

Вечер, след работа, обичам да минавам през НДК. Не за нещо конкретно. Просто да се помотая малко преди да се прибера. Обичайното обкръжение е от тинейджъри, които карат колела, скейтове, кънки и всякакви други подобни движещи се истории. Има и хора, насядали по пейките, които се радват на собствената си компания или на такава от противоположния пол. Не е като да няма народ. Когато има изложение, става малко по-сложно, защото човек трябва да си проправя път през изникналите там изложбени павильони. Случва се да има и някоя и друга открита изложба. Общо взето - пространството около НДК е любимо място за всякакъв вид масови събития.

Днес отново минах оттам. И заварих това:



Виновникът за тази гледка се оказа една банка, която е организирала Спортна панорама. Коя е банката ще разберете и сами, тъй като всичко беше брандирано до болка. Принципът е - колкото повече, толкова повече. Лошо няма. Те си организират събитието, ще си го брандират както си искат.

Обичайните открити пространства са заети от всевъзможни 'атракциони' (не знам как по друг начин да ги нарека). За съжаление, поне за мен, цялостното впечатление е малко дразнещо, защото почти не е оставено място за хората, които просто минават оттам.



Така и такка бях там, така и така имах фотоапарат и никакви спешни неща за вършене, та реших да поснимам малко. Трябва да призная, че идеята да се съберат различни спортни атракции на едно място е доста добра. Явно и други мислеха по същия начин.





Това не е за хора, които току-що са станали от масата.



Следващото ми е любимо. Разбирам, че цялото изложение им е пратено от банката (кораба)-майка, но все пак можеха да си направят труда да сложат и надпис на български. Знам, че искам много, но последно като проверих, официалният език в България не беше английският.





Имаше и някои неща, които не успях съвсем да разбера.

И какво? Тук гуми ли трябва да се сменят?



Новата спортна линия от лятната колекция на банката?



Кофти декоратор?



За да не скучае тълпата, организаторите си бяха наели и един младеж да забавлява сеирджиите.



По едното време дочух, че всеки момент се очаква да пристигне Всемогъщият Кмет и реших, че е време да си вдигам чукалата от там.

Но... с това мъката ми не се свърши. Тези дни около НДК е ПР събитие до ПР събитие. Черешката на тортата е една кабинка на Music Idol, ама в караоке версия. И там тълпа.



Чух как един младеж се гаври с "Моя страна, моя България" и се изнизах по възможно най-бързия начин.

Ако трябва да обобщя цялото това мое безумно творение - не се разхождайте уикенда покрай НДК. Освен ако не искате да се възползвате от атракциите там. Добра инициатива, но е малко по-сгъстена от необходимото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар