вторник, 7 април 2009 г.

Открихме сезона

Носът ми изгоря. И скулите. И ушите. Ама ми е кеф. Пролетта най-накрая се сети да намине и през нашите географски ширини. Чакахме я дълго, но пък чакането си заслужаваше.

Слънцето се показа и веднага открихме сезона за обикаляне из България. Първа спирка - Трявна. Точка първа от план-графика за уикенда - разходка до Боженци. С кола пътят от Трявна дотам е около 40 км, а пеша е има-няма 10. И от половин дума става ясно, че предпочетохме да се разходим. За водачи си бяхме взели с нас няколко тревненци.

Оставихме си багажите във вилата, която щеше да ни подслони за през нощта и поехме с бодра крачка към Боженци. Като казах вилата:



Времето, както споменах (споменах ли всъщност?) беше чудесно и ходенето се очертаваше да е забавно. Пътеката се зеленееше пред нас и почти успя да ни излъже, че преходът ще е като песен.



И щеше, ако не бяха няколко дребни и несъществени усложнения. Първото - кал. Ама много кал! Второто - леееко се позагубихме :) Леко, леко за около половин час. Два пъти. Но пък беше забавно. И имаше време дори и да снимам.



Искрено се радвах, когато сред многото кафяво на изсъхналите листа се забелязваше някое любопитно цветенце, което успяваше да оцвети целия пейзаж.







В Боженци ядохме най-невероятно вкусните пърленки. И видях интересни табели.





Връщането беше по-кратко:) Но за сметка на това далеч по-кално. И по-екстремно. Пътеката, сама по себе си, е много приятна за ходене. Няма стръмни участъци, няма простотии. Обаче преди нас бяха минавали АТВ-та, мотори и един камион, който беше изхвърлял строителни отпадъци. Поради тази причина половината пътека просто я нямаше. А частта, която все още си беше там, беше основно от кал. То не беше прескачане, не беше промъкване през къпинаци и шипкови храсти. По едното време младежите дори строиха мост. Добре дошли в цивилизацията!

Във вилата ни чакаше фото-звездата на уикенда:



Като се стъмни, докато се приготвяхме за голямото събаряне, успях да направя и една снимка, която си признавам, че ми се превърна във фаворит за уикенда.



А какво още се случи вечерта... Това вече е друга история, на която мястото й изобщо не е за тук :)

А, да! Ето и останалите снимки. Там можете да видите и резбовани тавани от Трявна.

8 коментара:

  1. eee,super si Veras,kakto otkum snimki - taka i otkum komentar.Predlagam dr.put da hodim v Melnik...Molq,glasuvaneto da zapo4ne!(:

    ОтговорИзтриване
  2. Аз гласувам за! Също така съм склонна да отида и в Търново, Троян и където още се сетите :))) Може дори да не започва с Т...

    ОтговорИзтриване
  3. Другарко, ще ме принудите да си направя регистрация тук, за да мога да Ви тормозя на спокойствие.:)
    Ч.

    ОтговорИзтриване
  4. хихихичми
    Хайде де! Ще си направим водолейска сбирка :)

    ОтговорИзтриване
  5. Е готово, на мен много не ми трябва:)

    ОтговорИзтриване
  6. Иииии, че си бърза :)
    Ха, честито!

    ОтговорИзтриване
  7. Нали знаеш как е, сърце юнашко не трае:)))

    ОтговорИзтриване