понеделник, 9 юни 2008 г.

Петък 13-ти

Обожавам Петък 13-ти. На този ден голяма част от познатите ми започват да се щурат наоколо с идеята, че ще се случат страшни катаклизми и светът е намислил да им поднесе всички неприятни изненади, за които човек може да се сети.

А на мен ми е весело. Не съм фаталист и не вярвам, че светът ще се срине из основи, само защото днес е тринадесето число, а денят е петък. Какво ли го интересува светът коя дата сме днес? Забавлявам се искрено като гледам масовата психоза, която настъпва само със споменаването на този светъл ден.

Представям си го така.

Четвъртък. Число дванадесето от месеца. Наближава полунощ. Някъде там, незнайно къде, кипи трескава подготовка. Те се приготвят за настъпването на дванадесетия час. И ето, вече е полунощ. Цял отряд от работливи съзаклятници задвижват пъклен план, който цели да провали деня и плановете на поне три четвърти от населението на Земята (а да ви кажа, това е по-тежка работа, дори и от тази на Дядо Коледа в навечерието на Рождество).

Най-важното е да се намерят достатъчно на брой черни котки, които да всяват безсмислена паника сред населението.

Да се позиционират стълби на подходящите локации.

Да се подготвят динени, бананови и всякакви други подхлъзващи кори.

Да се приготвят (просто ей така, за разкош) няколко саксии, които да бъдат изпуснати в подходящия момент.

Да се измисли план (пъклен) как да се пресече възможно най-много мляко. Ако това не е възможно, поне да изкипи на котлона.

Другите подготвителни дейности ще ги запазя в тайна, че да не им прецакам дейността все пак.

Изготвеният предварително график се спазва до секунда – те разполагат едва с 24 часа да изпълнят мисията си. Работата им е напрегната и изпълнена със стрес. Остават анонимни и незабележими.

Денят приключва и те се оттеглят в сивото си ежедневие, под дълбокото прикритие на обикновени хора.

В заключение ще си позволя да завърша със случка из житието на един много умен човек:

Един журналист, който видял подкова, закачена над вратата на дома на Нийлс Бор, попитал последния как е възможно учен от неговия ранг да вярва в подобни суеверия. Нийлс Бор отговорил, че въобще не вярва, но е чувал, че подковите носят щастие и на тези, които не вярват.

Честит Петък 13-ти на всички!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар