четвъртък, 5 юни 2008 г.

Kool & The Gang

Ако в речника имаше определение за душевен оргазъм, то, повярвайте ми, там щеше да стои записът от концерта на Kool & The Gang от миналата вечер.

Зала 1 се оказа леко тясна за всички, които бяха решили да прекарат сряда вечерта в компанията на музикантите. Колкото и клиширано да звучи. Сред тълпата бях и аз.

Още с първата изпята песен, Kool & The Gang показаха защо са толкова популярни. След началните акорди на Fresh вече всички бяха на крака и това статукво се запази до края.

Настроението в НДК може да се опише само с една дума, не с една песен: Celebrate. Могат си хоратa. Пък и знаят как да направят една вечер запомняща се.

Танцуваха на сцената. Забавляваха се. Забавляваха и нас. Невероятно естествени. На няколко пъти слизаха сред публиката. А също така, изкараха и няколко души при тях на сцената. Емоционални. Позитивни. Има ли нужда да казвам, че посветиха почти всички песни на дамите?

От закачливите и енергични Too Hot, Hollywood Swingin', Party People, Funky Staff, Summer Madness, Jungle Boogie до невероятно красивите Joanna и Cherish. Преди Ladies' Night помолиха всички дами да се съберат пред сцената. Тези, които бяха по-напред, като че ли само това чакаха. Не остана свободно място.

В края на концерта, след аплодисменти, продължили няколко минути, дойде ред и на Celebrate. След което, магията свърши.

Час и половина шоу, което кара кръвта да се движи бясно из вените, всички да пеят и танцуват във фънки-джаз ритъм. Брас секция, която промени представите ми за музика. Вокалисти, които са нечовешки добри. С една дума - страхотно.

Може би забравям нещо. Ама няма как. Емоцията още ме държи.

Снимки от концерта можете да видите тук. А малко видео (15 мин) тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар