петък, 18 юли 2008 г.

Имаме новина

През последните няколко дни съм попаднала в някаква въртележка от задачки и успявам само с едно ухо да дочуя какво се случва в милата ни Родина. Странно ми е да съм леко неинформирана - не ми се е случвало от много време.

Днес сутринта, обаче, едно интервю с Вездесъщия Кмет по невероятната телевизия БТВ, привлече вниманието ми почти изцяло. Интервюиращият, естествено, бе Бареков. Почвам да си мисля, че ББ има абонамент за сутрешния блок на народната телевизия. Струва ми се, че всяка сутрин чувам прекрасния глас на Градоначалника да се лее от екрана.

Но да се върна на темата. Кметът, възмутен от случващото се нищо след доклада на ОЛАФ, предложи другата седмица след гласуване на поредния вот на недоверие (пети ли стана вече, шести ли...), опозицията целокупно да напусне залата и импровизирано да се изнесе да заседава на открито в градинката между Парламента и СУ. Той щял да издаде разрешение за целта.

Ох, леле! Явно жегите са се отразили и на Него. Този иначе недосегаем за човешките несгоди Кмет (не смея да го пиша с малка буква, простете). Демек - май е слънчасал съвсем. Иначе не мога да си обясня как се е родила тази идея в гениалната му глава. Ако имах сили, щях да се смея дълго и искрено. Че и лично дори, ако се наложи.

Кмете, Кмете... Ако може да направя едно малко включване... То май на всички е ясно, че вотът другата седмица ще мине трудно. Не мисля, че някоя от партиите в управляващата коалиция е готова да сдаде властта толкова лесно. Ама да го беше казал малко по-тактично! Покажи малко вяра в опозицията. Ей така, за кумова срама поне. Сега излиза, че вотовете се искат само за отчитане на дейност (упс, това май не трябваше да го пиша).

Това, което истински ме плени в идеята, е нейната простота! Вотът не минава, цялата опозиция се хваща и напълно ипровизирано напуска Пленарна зала. Вътре остават Управляващите, които до този момент се е предполагало, че треперят от страх за местата си. В духа на импровизирания бойкот, Кметът е издал разрешение за заседаване на всички напуснали под открито небе. Че да не би да се появи полицията и да разтури мирния протест като миналата година, когато онези нагли и опасни природозащитници си позволиха да защитават Странджа.

Замисълът е уникален. Притеснявам се само, че на онези, които останат в Парламента, цялото това упражнение няма да им направи никакво впечатление. Особено, ако си имат кворум.

Но... да не бъда такъв песимист. Има и много позитиви, които могат да се извлекат от цялата история. Заседанията на народните избранници под открито небе, определено
ще бъдат нещо атрактивно. И тъй като се оказа, че май ще има да връщаме доста пари на ЕС, бихме могли да ги превърнем в своеобразна атракция. Искате да видите Държавата в действие? Бихте могли, само срещу два лева(толкова, не бива да обираме електората, все пак)! Внимание! Не хранете експонатите и не ги дразнете!

Също така, най-накрая ще постигнем така желаната прозрачност в управлението. И ще можем да видим нагледно кой кога (и дали) ходи на работа.

Чудничко ще се получи. Нямам търпение чак, С радост разбрах, че Волен Сидеров подкрепя Кмета.

Но само той. Другите го отрязали. Лоши хора. Лоши!

Тц, тц, тц. Отиде ми пак прекрасната мечта...

Няма коментари:

Публикуване на коментар